طلاق عاطفی؛ پیشینه پژوهش و مبانی نظری طلاق عاطفی :رویال آی تی:. | porseshneshan

طلاق عاطفی؛ پیشینه پژوهش و مبانی نظری طلاق عاطفی :رویال آی تی:. | porseshneshan

یکی از مسائل اجتماعی قابل بحث در جامعه ما و اکثر جوامع، مسئله ستیز خانوادگی و طلاق می باشد که آمار آن در جامعه رو به افزایش است. پیشرفت روز افزون تکنولوژی، صنعت و شهر نشینی باعث ازیاد مسائل بسیاری چون انحرافات، بزهکاری ها، جرم ها و خودکشی ها غیره شده است که طلاق هم یکی از مسائلی است که از تحولات ساختاری جامعه تاثیر می پذیرد (محمودیان و خدامرادی، ۱۳۸۹). با گذار جامعه از سنتی به صنعتی، نقش هایی که به صورت محول به زن و مرد در خانواده داده می شد دچار تغییرات چشم گیری شده است. دیگر زنان تنها از طریق همسران خویش با جامعه در ارتباط نیستند بلکه خود با ایفای نقش های جدیدی رو به رو هستند که سهم ایشان در زندگی زناشویی به طرز شگفت آوری تغییر کرده است (محمودیان و خدامرادی، ۱۳۸۹). طلاق یکی از عوامل ایجاد کننده اختلال و آشفتگی در زندگی انسان ها است (میرزازاده، احمدی و فاتحی زاده، ۱۳۹۰)، و روشن است که سناریوی طلاق، یک معرکه ناگهانی نیست، بلکه فقدان تدریجی صمیمیت و نزدیکی است (حقیقی، زارع و قادری، ۱۳۹۱). از‌دیدگاه کسلر[3] (1975) مرحلۀ اول جدایی زوجین با دلسردی و سرخوردگی آنها از رابطۀ زناشویی است که با تداوم این روند زوجین احساس‌ها و عواطفشان را به یکدیگر انکار و از انجام‌دادن وظایف و تعهد‌های زناشویی به یکدیگر امتناع می‌کنند که این امر باعث جدایی محل خواب و یا صرف غذا به‌صورت انفرادی می‌شود.

  • بايد در نظر داشت كه هيچ زني نمي تواند بپذيرد كه همسر عزيزش
    در آغوش زن ديگري قرار گيرد يعني سرنوشت زندگيش در گيسوان هوسبازي نهاده
    شده باشد !
  • در راستای پیشگیری از مشکلات در‌سطح‌های اجتماعی و خانوادگی، پژوهش حاضر مانند چراغ‌راهی برای مداخله‌های به‌هنگام است تا از ورود نوجوانان و جوانان به‌ روابط و ازدواج‌های زود‌هنگام و طلاق‌های احتمالی بعدی جلوگیری شود.
  • مادر همواره از دوری فرزندش نگران است و این که در صورت جدا شدن ممکن است فرزندش را از او بگیرند یا فرزندش آسیب می بیند، بنابراین به دلیل فرهنگ جامعه یا حتی فشار خانواده نمی تواند طلاق بگیرد.
  • حال اگر این فرد به نوعی با برخی محدودیت های اخلاقی برای سرانجام خود مواجه باشد و راه به سوی طلاق قانونی مسدود باشد، زندگی ظاهرا ادامه می یابد اما با کوهی از مشکلات و مبانی نظری و پیشینه تحقیق طلاق عاطفی معضلات درونی !

با توجه به مسائل فوق الكل از آن جهت از علل و موجبات طلاق
عاطفي محسوب مي شود كه شخص معتاد به الكل مشاعر خود را بر اثر استفاده از
الكل كم كم از دست مي دهد و محيط زندگي را براي خود و اطرافيان تنگ مي
سازد. زيرا الكل در جسم و روان تأثير مي گذارد و از اعصاب تا گلبول هاي
قرمز خون را متأثر گشته و سستي و ناتواني ايجاد مي كند. شخص معتاد به اين كار ناشايسته آلوده گرديد و به آن عادت
نموده ، حاضر مي شود زندگي، زن ، فرزند ، دوست ، بستان و حتي دين خود را در
راه آن عادت از دست بدهد، چنين فردي سعي مي كند كه در راه رسيدن به عادت
خود، از هر فرصت و دسيسه اي استفاده كند و هر عمل ناشايسته اي را مرتكب
بشود تا به هدف خويش برسد. زني كه همسرش معتاد است صلاح نيست كه خود و
فرزندانش را اسير مرد مي كند كه زندگي را فقط و فقط از سوراخ سوزن افيون
مشاهده مي كند. زيرا مرد معتاد حاضر است به هر كاري دست بزند ، حتي زن و
فرزندان خود را براي به دست آوردن مقداري مواد قرباني كند.

پیشینه پژوهشی مهارت های مطالعه (مبانی نظری)

از دیگر نشانه های طلاق عاطفی این است که قلب همسران، یا یکی از آن ها، مملو از احساس ناامیدی و شکست می شود؛ این مهمترین عامل حرکت و نشاط در زندگی جای خود را به ناامیدی و احساس ناتوانی می دهد و هر کدام از زن و شوهر، احساس می کنند که در زندگی موفق نبوده اند و از دست یافتن به آرزوهایشان دور شده اند. طلاق پیامدهای متعددی دارد، اما یکی از پیامدهایی که زنان مطلقه را درگیر آن می کند کاهش سلامت روانی آنان است (حسنوندی، ولی زاده، محرابی زاده هنرمند و محمد اسماعیل، ۲۰۱۲). تا جایی که در پژوهش جمیز روباردز، ماریا اواندرو، ژان فلمینگهام و آتینا ولچانتونی (۲۰۱۲)، ذکر شده زندگی زناشویی نه تنها موجب سلامت جسمی، روانی و روحی در سنین میانسالی می شود بلکه موجب می شود که این افراد در سنین پیری از سلامت بیشتری نسبت به همتایان خود برخوردار باشند. همچنین جمیز روباردز، ماریا اواندرو، ژان فلمینگهام و آتینا ولچانتونی (۲۰۱۲) بیان کردند که افرادی که ازدواج کرده اند از سلامت بهتری نسبت به کسانی که مجرد (طلاق گرفته، جدا شده، و بیوه) هستند برخوردار هستند. از مهم ترین راهکارها برای درمان مشکل طلاق عاطفی میان طرفین، مراجعه به مشاوره و طی کردن جلساتی برای معالجه فردی برای درمان روحی و روانی و جلساتی برای معالجه دو نفره با حضور طرفین برای ترمیم روابط بین آن ها است. والدین، اولین آموزگاران و الگوهای فرزندانشان محسوب می‌شوند؛ بنابراین در خانه‌ای که پدر‌و‌مادر تنها به‌حضور فیزیکی یکدیگر بسنده کرده‌اند، نمی‌توانند فضای غنی را برای رشد روحی و امنیت عاطفی کودکان فراهم آورند.

۳- بروز احساسات متضاد

وجود مرداني كه قادر به قبول عقب ماندگي كودك خود نيستند؛
قاطعانه آن را انكار مي كنند و از او همان را مي خواهند كه از فرزندان سالم
انتظار دارند. آنها در اين راه ، از اعمال تنبيه ، فشار و مقررات خشك و
سخت نيز خودداري نمي كنند. و زماني كه اين تنبيهات اثرگذار نباشد خود از
محيط خانه و خانواده گريخته و همسر و فرزند را به حال خود رها مي كنند. متأسفانه عاملي كه موجب جدايي نمي شود زيرا در چنين مواردي
زندگي زناشويي به رابطه ي بين بيمار و پرستار و كانون گرم خانوادگي به
بيمارستان تبديل مي گردد.

اون ارتباطی که آدم‌ها با جنسیتشون می‌گیرن، خیلی تو رابطه‌شون می‌تونه تأثیر‌بذاره … حسرت حد‌اقل‌های روابط والدین، دلسوزی و ترحم فرزندان به والدین، نگرانی از وضعیت (سلامت) والدین و هدر‌دادن عمر و ناراحتی فرزندان از فداکاری افراطی مادر. خلا الگوی ارتباطی / جنسیتی مناسب، مشاهدۀ ابراز خشم والدین و ناتوانی فرزندان در کنترل خشم، انتقال خصوصیات منفی والدین به فرزندان، اجتناب از تکرار رفتار والدین، ترس از مادر‌شدن و تکرار رفتار وی. پیشرفت روز افزون تکنولوژی، صنعت و شهر نشینی باعث ازیاد مسائل بسیاری چون انحرافات، بزهکاری ها، جرم ها و خودکشی ها غیره شده است که طلاق هم یکی از مسائلی است که از تحولات ساختاری جامعه تاثیر می پذیرد (محمودیان و خدامرادی، 1389).